Om Grästorp


Grästorp är den lilla kommunen med det stora föreningslivet. Här finns bland annat ishockey (GIK, div 1), fotboll (Gauthiood, div 2), ridsport,
golf, kampsport, mountainbikespår och mycket mer. I kommunen bor cirka 5700 invånare, varav ungefär hälften bor i tätorten. De senaste åren har  kommunen satsat på flera nybyggda bostadsområden med ökat antal invånare som följd. Grästorp ligger naturskönt med närhet till skog och mark, med ån Nossan som ringlar igenom kommunen och som man kan följa en bra bit både längs golfbanan och en anlagd gångväg åt andra hållet. Promenaden längs golfbanan slutar vid Forshall där man kan titta på vattenfallen.

  Det finns mycket goda tåg- och bussförbindelser vilket gör det lätt att resa runt i länet även utan bil. Åker man kollektivt ifrån Göteborg
 tar man tåget till Trollhättan/Vänersborg/Öxnered och tar sedan tåg eller buss därifrån vidare till Grästorp. Bytestiderna brukar inte vara långa och det går  avgångar minst en gång i timmen som tar dig hela vägen. Genomsnittlig restid inklusive byte är 1 tim och 15 min på vardagar och 1 tim och 40 min på helger pga längre bytestid. 
Åker du från Stockholm är det bara ett byte även där, men restiden är förstås längre.

Vill man hellre ta bil till Grästorp så är det lika enkelt, från Göteborg tar det ungefär en timme via E45 och Trollhättan. Det finns gott om
parkeringar i hela kommunen, och vi har inga parkeringsavgifter.

Äta

I Grästorp finns flera alternativ om du vill ta dig en bit mat. Det finns flera restauranger, t ex Växthus Oscar, Kvarterskrogen och Asian Garden.

Sova

Golfmotellet erbjuder övernattning, sedan finns det vandrarhem och bed and breakfast. Kommer du på sommaren finns en populär campingplats. Vill du hellre bo på hotell så finns det närmast i Vara kommun  eller Trollhättans kommun, båda ca 15-20 minuters bilväg bort (kan även nås med tåg eller buss direkt från Grästorp).

Göra

Förutom att besöka oss, så anordnar Kulturhuset regelbundet olika evenemang. Det finns också flera butiker på orten. Vid fint väder är det värt att ta en promenad längs vackra Nossan. På vintern kan ett besök på badhuset pigga upp, eller varför inte titta på en ishockeymatch? På sommaren kan man ta en golfrunda eller titta på fotboll. Det finns också en biograf ifall en film skulle passa bra som avslutning på kvällen.