Frågor och svar

Här finns de vanligaste frågorna samlade.

Hur sker betalning?
Betalning sker vid ankomst, helst med Swish men vi tar även kort. Är ni ett företag som bokar går det bra att maila och be oss att ställa ut en faktura med 20 dagars betalningstid.

Vad gäller för avbokningsregler?
Avbokning ska ske minst 48 timmar före bokad tid. Vid sjukdom som leder till avbokning senare än 48 timmar ska en grundavgift på 500 kr betalas om det ej kan styrkas med läkarintyg.

Vilket dags ska jag dyka upp?
Vi ser helst att du är ca 10 min tidig så att du hinner få en liten genomgång, hänga av dig kläder och kanske gå på toaletten. Blir du mer än 30 minuter sen avbokas din tid och du kan komma att bli fakturerad. Eftersom det kan finnas bokade grupper efter dig kan vi inte flytta fram din starttid, utan spelet startas utsatt klockslag. Tänk på att det kan finnas grupper som spelar om ni är tidiga, så då ber vi er hålla en låg samtalston för att inte störa pågående spel. Det finns också en viss risk att ni kan höra ledtrådar.

Vi är ett större sällskap, går det att vänta på varandra?
Om man har bokat flera gånger i följd avråder vi från att vänta på plats eftersom ni kan råka höra ledtrådarna som spelledarna ger till grupperna i rummen.


Krävs det speciella förkunskaper?
Nej, inga särskilda kunskaper förutom sunt förnuft, ett skarpt öga och logiskt tänkande behövs. Det är inga svåra mattegåtor eller allmänbildningsfrågor inblandade.


Hur har ni tänkt runt säkerheten?
Vi har tänkt på säkerheten först och främst i våra upplevelser, allt för att du ska kunna känna dig trygg hos oss. Vi har valt att tänka "ifall det värsta händer" kring många saker. Vi vill att du ska kunna ta dig ut, även om personalen av någon anledning inte kan hjälpa dig ut. Av den anledningen har vi inga låsta dörrar, utan har valt att förstärka din upplevelse på andra sätt. 

Innerdörren till Hotellrummet är brandklassad, det finns brandsläckare och brandvarnare i varje rum samt nödutgångsskyltar. Det finns två utgångar från lokalen. Er spelledare övervakar er under hela ert spel och ni kan hela tiden kommunicera med varandra.

Får vi medta alkohol eller mat på rummen?
Eftersom rummen ska vara lätta att göra i ordning mellan grupperna är alkohol eller mat inte tillåtet i rummen. Upplevelsen blir också bäst i nyktert tillstånd då det är roligare att kunna tänka klart när man löser uppgifterna, det är ju roligast att få uppleva hela spelet! Efteråt finns det flera ställen som serverar alkohol som ni kan gå vidare till. Vi förbehåller oss rätten att neka överförfriskade personer som kan tänkas utgöra en risk för inventarier (och sig själva) i rummen.

Kan vi spela med våra barn?
Äldre barn (12+) går bra att spela med i båda rummen, sedan är det olika vad yngre barn har för fantasi och hur engagerade de blir i spelet. I rummet "Hotellrummet" kanske vissa element kan kännas läskiga för mindre barn. Barn kan bidra med ett annat tankesätt och kan vara till hjälp i att leta rätt på saker. Alla barn (över 5 år) betalar samma pris som vuxna.


Vad händer om vi råkar göra sönder något i rummen?
Olyckan kan vara framme och det är ingen fara. Om ni däremot gör sönder något med våld eller vårdslöshet så blir ni ersättningsskyldiga. Om ni gör sönder något viktigt så kan det drabba kunder som kommer efter er, så vi ber er att ta det lugnt med föremålen!


Vinner vi något?
Precis som en film du ser på bio eller åker en berg och-dalbana är detta en upplevelse - därför är det ingen poäng att försöka fuska eller lirka upp lås med handkraft, eftersom du då berövar dig själv den upplevelsen du betalt för.
När tiden är slut hoppas vi att du har klarat uppgiften men det är lika roligt ändå!


Vad händer om vi kör fast?
Ni får så många ledtrådar ni vill ha under er timme i rummet, ni har kontakt med spelledaren via radio eller annan kommunikationslänk. Vissa grupper är mer tävlingsinriktade än andra men fokus är på att ni ska ha det roligt under er timme!


Kan ni ta emot personer med funktionshinder?
Till lokalen är det 2,5 trappsteg. Huvudingången till Sega råttan är tyvärr endast 70 cm bred men man kan gå in bakvägen men även där finns det trappsteg. I Hotellrummet är det tyvärr för trångt för att en rullstol ska få obehindrad passage överallt.
 

 För färgblinda kan vissa element i rummen vara beroende av färgseende så vi rekommenderar att någon i sällskapet har färgseende.

Får jag ta med min hund?
Om det är en ledarhund går det bra men med hänsyn till allergiker kan vi i övrigt inte ta emot hundar inne i rummen.

Kan vi vara fler än rekommenderat antal i rummen?
Vi har satt en maxgräns på båda rummen för att det ska bli så roligt som möjligt för er som spelar. Är man för många kan flera saker hända; 1) ni är en grupp med erfarna spelare som löser pusslen rekordsnabbt och klarar spelet på halva tiden 2) ni fastnar vid ett specifikt pussel och alla måste samlas kring detta, vilket kan vara tråkigt 3) ni sprider ut er och löser olika delar av rummet enskilt vilket gör att ni missar vissa delar av rummet och 4) rummet är för trångt för fler än rekommenderat max-antal.

Att tänka på i övrigt


Allt man behöver för att lösa uppgifterna finns i rummet. Det är inte tillåtet att använda egna verktyg i rummet. Om ni vill ha med mobiltelefon går det bra så länge ni inte tar kort för att sprida t ex lösningar på internet eller dylikt.
Ingenting ska tas ner som sitter fast eller flyttas på med våld. Ni behöver inte klättra på föremål (eller varandra) för att nå.